43-årig dømt til anbringelse efter drab på sin mor

En 43-årig mand blev den 5. marts 2024 dømt til anbringelse på ubestemt tid ved Retten i Svendborg efter, at han om aftenen den 22. juli 2023 havde slået sin 75-årige mor ihjel med to dybe knivstik i halsen med en køkkenkniv på morens bopæl i Årslev.

Det var sønnen selv, der ringede til politiet efter drabet. I grundlovsforhøret erkendte han at have stukket sin mor med kniv, men uden at have til hensigt at dræbe hende. Han mente, at det var moren, der ville have, at han skulle dræbe hende.

Under hovedforhandlingen forklarede manden, at moren forsøgte at få ham indlagt på psykiatrisk afdeling, og at hun ville fremprovokere en reaktion, der kunne få ham indlagt. Desuden forklarede han, at drabet var planlagt af andre, og at han blev udnyttet som et værktøj til at gennemføre det.

Også faren var indkaldt som vidne og forklarede, at mor og søn havde en tæt relation. Faren havde netop været forbi samme dag, som drabet skete, og forklarede, at moren var tryg ved at have sønnen boende, men at han havde det dårligt på drabsdagen.

En mentalundersøgelse har konkluderet, at sønnen er skizofren og var sindssyg i gerningsøjeblikket. Han blev kendt skyldig i drab og dømt til anbringelse på ubestemt tid.

Han modtog dommen.