Tre mænd dømt for drabsforsøg ved Herning Sygehus

Tre mænd i 20’erne er i dag blevet idømt fængsel i henholdsvis 9 år, 8 år og 6 år af et nævningeting ved Retten i Herning efter et drabsforsøg i marts sidste år, hvor de slog og sparkede offeret foran akutmodtagelsen på Herning Sygehus, inden de stak ham med en kniv.

Politiet fandt desuden et fuldautomatisk skydevåben i Silkeborg, som blev forbundet med planer om at myrde det samme offer. Et våben der blev knyttet til to af de dømte.

De tiltalte nægtede sig skyldige, og to af nævningene fandt ikke, at der var tale om drabsforsøg, men i stedet grov vold. De blev dog dømt efter flertallet, men noget mildere end anklagemyndigheden havde ønsket.

– Den udmålte straf ligger til dels i et andet niveau end det, som anklagemyndigheden havde påstået, idet anklagemyndigheden havde påstået straffe udmålt på hhv. 12 år, 11 år og 6 års fængsel. Men uanset det, så er det stadigvæk min opfattelse, at de udmålte straffe afspejler sagens alvor, siger anklager Jakob Kjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

To af de dømte udbad sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen, imens den yngste på stedet ankede til frifindelse.