21-årig mand idømt 4 års fængsel efter påkørsel af politibetjent, der blev invalideret

En 21-årig mand er fredag ved Retten i Aarhus blevet idømt 4 års fængsel for uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, efter at han påkørte en politibetjent i krydset ved Silkeborgvej og Åby Ringvej i Aarhus den 18. juni 2021, hvor han kørte over for rødt. Han blev desuden dømt for 35 andre forhold, bl.a. vold og ulovlig tvang. Desuden blev han frakendt førerretten i 8 år.

Straffen blev af nævningetinget fastsat til 4 års fængsel af 7 stemmer. Der var 5 stemmer for en straf på fængsel i 4 år og 6 måneder. Anklageren havde nedlagt påstand om 5 års fængsel.

– Jeg er tilfreds med, at et enigt nævningeting stort set dømte i overensstemmelse med anklageskriftet. Jeg synes, at dommen på fire års fængsel afspejler, at der er tale om en meget alvorlig sag, som har haft fatale konsekvenser for en ung betjent og hans familie, siger anklager Bjørn Fogh Sørensen.

Den dømte valgte at modtage dommen på stedet.