23 års straksfængsel til fem kokainpushere

Fem kokainpushere er ved Retten i Glostrup idømt henholdsvis 4 og 5 års fængsel, tilsammen 23 års fængsel, for organiseret salg af kokain over tre måneder i Storkøbenhavn. En sjette person er også tiltalt i sagskomplekset, men afventer senere dom, da han ikke ville tilstå fuldt.

De fem mænd blev fængslet den 11. januar under en koordineret aktion udført af Københavns Vestegns Politi på seks forskellige adresser på Vestegnen og i Nordsjælland. Den sjette mand meldte sig selv efterfølgende efter at være blevet efterlyst af politiet.

Politiets efterforskningsmateriale var så stærkt, at de fem mænd valgte at tilstå forholdene, hvor tre mænd blev idømt fem års fængsel for at have haft en ledende rolle i kokainhandel i København og på Vestegnen med knap 2 kilo kokain. To blev idømt fire års fængsel for at have haft mindre roller i forbindelse med handel af 1,5 kilo kokain.

”Der er tale om grov organiseret kokainhandel ved hjælp af bude, som blev sendt ud til talrige kunder,” siger specialanklager Henrik Uhl Pedersen, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.