40-årig mand idømt 5 års fængsel efter røveri på Amagerbrogade

En 40-årig mand er blevet idømt 5 års fængsel ved Københavns Byret efter butikstyverier mod Føtex Food på Amagerbrogade, der udviklede sig til røveri og skyderi.

Om aftenen den 30. januar 2022 havde en butiksdetektiv spottet, at den 40-årige mand havde stjålet tre pakker kød, hvorfor detektiven ville tilbageholde ham.

Det fik den 40-årig tyv til at trække et jagtgevær frem fra en medbragt pose, hvorefter han affyrede to skud mod butiksdetektiven, der blev ramt i benet. Også et tilfældigt vidne, der kiggede ud af vinduet fra sin lejlighed over for forretningen, blev beskudt.

Retten fandt det bevist, at den 40-årige havde begået forsøg på røveri af særlig grov beskaffenhed, legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, fareforvoldelse samt overtrædelse af våbenloven, og idømte ham 5 års fængsel.

Den 40-årige udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke.