25-årig mand idømt 8 års fængsel for at have affyret fem skud mod en bil på Silkeborgvej i Aarhus

En 25-årig mand er den 25. oktober 2022 i et nævningeting ved Retten i Aarhus blevet idømt 8 års fængsel for forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter, fareforvoldelse samt besiddelse af skydevåben under skærpende omstændigheder som led i bandekonflikt.

Dommen falder i kølvandet på en episode om eftermiddagen den 14. april 2021, hvor den 25-årige i forening med en ukendt gerningsmand affyrede fem skud efter en bil på Silkeborgvej ved krydset med Vestre Ringgade i Aarhus. Ingen personer blev ramt af skuddene.

Udover fængselsstraffen blev den 25-årige idømt et opholdsforbud i 8220 Brabrand. Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til anke, og skal sidde varetægtsfængslet indtil videre.