43-årig mand idømt fem års fængsel efter voldtægtsforsøg i majsmark

Et nævningeting ved Retten i Holstebro har i dag idømt en 43-årig polsk mand fem års fængsel, samt udvisning med indrejseforbud gældende for bestandig, efter et voldtægtsforsøg begået den 29. august 2021, hvor en 65-årig kvinde blev skubbet ind på en mark, da hun kom gående ad Gudumvej i Nørre Nissum, og forsøgt voldtaget.

Kvinden gjorde så stor modstand, at voldtægten ikke lykkedes, og hun kunne stikke af fra stedet. I retten forklarede hun, at hun under en gåtur blev overfaldet af en mand, så hun endte på jorden på en majsmark, mens manden satte sig oven på hende. Hun prøvede at kradse manden i ansigtet og på munden, og råbte højt om hjælp, imens manden bad hende holde mund, og holdt hende for munden og gav hende lussinger, så hendes briller røg af, mens hans sagde ”fuck” og ”I’ll kill you”. Da mandens ansigt kom tilstrækkeligt tæt på, lykkedes det kvinden at bide ham hårdt i hagen.

Manden blev anholdt få timer efter at kvinden var sluppet væk fra ham, og ved anholdelsen havde han et sår på hagen, der stemmer overens med et bidemærke. Hans DNA blev desuden fundet på kvindens højre hånd, venstre ben, negle og flere steder på hendes tøj. Det viste sig desuden, at manden allerede havde et indrejseforbud i Danmark efter en tidligere dom.

– Det var en meget alvorlig sag og med en tilsvarende streng straf. For man skal selvfølgelig kunne gå en tur en søndag eftermiddag, uden at frygte overfald og voldtægt. Jeg er særligt imponeret over den forurettedes evne til at kæmpe imod sin overfaldsmand, idet hun lykkedes med at modsætte sig voldtægtsforsøget. Det var særligt rørende at høre om, siger anklagerfuldmægtig Emil Nyborg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den dømte modtog dommen på fem års fængsel, og skal udvises efter endt afsoning.