Fem mænd idømt livsvarigt fængsel efter dobbeltdrab i Kalundborg

Fem mænd blev mandag idømt livsvarigt fængsel ved Retten i Holbæk efter et dobbelt bandedrab begået på parkeringspladsen ved Meny i Kalundborg den 17. november 2020.

De dømte fik også et opholdsforbud i Kalundborg Kommune og nogle områder i Storkøbenhavn. To af de dømte, der ikke er danske statsborgere, blev desuden udvist for bestandig.

Gerningsmændene, der havde tilknytning til LTF, havde lokket de i alt tre ofre fra Sydkystgruppen til Kalundborg, hvor de bevæbnet med pistoler sad og ventede på deres ankomst på parkeringspladsen. To personer fra Sydkystgruppen blev dræbt af skuddene, imens en den tredje mand blev livsfarligt såret, da han også blev ramt af skud, men overlevede.

En afgørende del af bevisførelsen bestod af krypterede beskeder, som politiet havde fået adgang til, hvor planlægningen af drabet blev aftalt mellem de tiltalte.

– Beskederne mellem de involverede giver os et unikt indblik i den kynisme, som vi ser i bandemiljøerne. Hvor overfald og ydmygelser skal hævnes. Men vi vil ikke acceptere den spiral, som igen og igen fører til nye sammenstød. Og dommen i dag sender et klart signal fra samfundets side om, at det er uacceptabelt og bliver straffet hårdt, siger specialanklager Anja Lund Liin.

De tiltalte nægtede sig skyldig. I alt seks personer var tiltalt, men en blev frifundet. Alle fem dømte ankede dommen til landsretten på stedet.