Artin Durmishi og Sabit Kasami dømt for groft hjemmerøveri mod kvinde i Hvidovre

De to albanske fætre 34-årige Artin Durmishi og 21-årige Sabit Kasami fra Nordmakedonien blev fredag den 28. august 2020 idømt henholdsvis fængsel i 1 år og 3 måneder samt fængsel i halvandet år for et særdeles groft hjemmerøveri mod en 25-årig kvinde i en lejlighed i Hvidovre den 2. januar 2020 kl. 01.55, hvor kvinden blev slået i hovedet med en økse.

Af anklageskriftet fremgår det, at de tiltvang sig adgang til kvindens lejlighed, hvorefter de fastholdte hende, bandt hende med gaffertape på hænder og mund, og tildelte hende et slag i hovedet med skæftet på en økse, hvorefter de aftvang hende dankort, medicin, mobiltelefoner, guldøreringe og Rayban-solbriller, ligesom de forsøgte at skaffe kontanter fra hende.

En årvågen nabo havde hørt hvad der foregik og tilkaldt politiet, hvorfor røveriet blev afbrudt ved, at Artin Durmishi og Sabit Kasami blev anholdt. Også en tredje person deltog i røveriet, men han formåede at flygte fra stedet og er efterlyst, men endnu ikke fundet.

Anklagemyndigheden havde påstået fængsel i 5 år samt udvisning med indrejseforbud gældende for bestandigt til begge fra Nordmakedonien, men Retten i Glostrup bestående af retsformand Lise Leth-Nissen og to domsmænd, kom imidlertid frem til den noget lavere straf. Der var dog ikke enighed om straffen i domsmandsretten, hvor en voterende i mindretal mente, at straffen skulle være højere. Oprindeligt var sagen rejst som en nævningesag da strafpåstanden var over fire års fængsel, men de tiltalte valgte en domsmandssag i stedet.

Sabit Kasami blev udvist af Danmark med indrejseforbud gældende i 12 år, imens Artin Durmishi slap med en såkaldt advarsel om udvisning, hvor han slipper for at blive udvist. Retten lagde vægt på hans store tilknytning til Danmark, hvor imod Sabit Kasami blot var på besøg.

Begge dømte modtog dommen på stedet. Anklagemyndigheden overvejer nu at anke dommen.

Skriv et svar